"Бил Клинтън се крие ... между Храстите". Така звучеше забавно заглавие в американските медии, след като бе разпространена снимка на бившия американски президент-демократ Бил Клинтън, надничащ иззад гигантски скулптури на предшественика си в Белия дом Джордж Буш-старши и наследника си - Джордж Буш-младши. На англиски език играта на думи с фамилията на репубриканските президенти е забавна, защото "bush" в превод означава "храст".

Клинтън посети президентския център "Джордж Уокър Буш" в Тексас за публично събитие в четвъртък, а прессекретарят му Анхел Уреня щракна бившия държавен глава в "републиканския сандвич". Пред центъра има големи фигури на двамата държавни глави на САЩ, които са баща и син и управляваха Белия дом преди и след мандатите на Бил Клинтън. Самият той пък се е "скрил" между двете скулптури и наднича с дяволита, широка усмивка и "шпионска" физиономия зад гърба на Буш-младши, разказа  Си Ен Ен.

"Животът ми между Буш и Буш", гласеше друга закачка със забавния кадър в социалните мрежи. Самият Уреня, който разпространи фотото в Туитър, написа с намигане:

"Всичко в Тексас е по-голямо" - заради размера на фигурите на президенското семейство Буш.

 

 

Дали Бил Клинтън е позирал нарочно за снимката заради вица в нея? Възможно е. Или пък просто е решил да се позабавлява. При всички положения кадърът - и заради дженка в него, и заради историческата му реалистичност, ще влезе на челно място в класацията на президентските снимки.