Зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов отчете пред БНТ, че заедно с „Обединени патриоти” работят „изключително добре”. Той им благодари за стабилността, защото все пак били три отделни политически формации.

В момента е по-работоспособна ситуациията. На заден план са претенциите за кадрови въпроси, които бяха в предишния мандат”, сравни Цветанов управлението днес и управлението в предишния мандат, когато ГЕРБ управляваше заедно с Реформаторския блок.

Цветан Цветанов протегна ръка и към останалите политически сили:

Търсим и други политически формации, които могат да подкрепят парламентарни решения, които трябва да се вземат в парламента.

Цветанов отрече да има проблем с президента Румен Радев, въпреки че двамата размениха остри реплики помежду си по повод процедурата за закупуване на изтребители за военната авиация.

Това, че президентът има някакъв пробем с мен, това той трябва да отговори. Но аз не се водя от лични нападки или да променям мнението си от това, че някой се изказва неподготвен.

Цветан Цветанов каза още, че не се води от лични отношения.

Личните неща са извън политиката и те са от тези, които нямат необходимия политически опит или просто вървят в някаква конфронтационнна среда.

Провокациите идвали от опозицията от БСП.

„БСП се притесняват, БСП все още не могат да осъзнаят, че изборите приключиха. БСП все още искат да се върнат в политическия мач, но те могат да се върнат само ако са част от общите цели.

Сред общите цели Цветанов посочи това България и Бойко Борисов да бъдат лидери на Балканите.

Бойко Борисов си извоюва това право с възможността да бъде за трети път министър-председател.

Цветан Цветанов обеща съвсем скоро програмата за управление да бъде публикувана.

Едно забавяне от седмица или 10 дни не би дало някакво отражение, защото нашият мандат е 4 години."

Програмата бе оценена като „изключително стойностна”, с ясно разписани срокове. Цветанов припомни целите – минимална заплата от 650 лв. и средна заплата от 1500 лв. в края на мандата.