Докато новият кран пред НДК продължава да демонтира паметника "1300 години България", а в обществото още се спори какво да се прави с него, какво да дойде на негово място и дали няма консенсусен вариант, от българското представителство на анимационния канал Cartoon Network предложиха своя концепция за нов монумент на мястото.

Както се вижда на концептуалната снимка, става дума за паметник на главния злодей в анимацията "Самурай Джак" - демона Аку, който дава началото на приключението на едноименния воин, като го запраща в бъдещето, където той е господар и владее света.

В някакъв смисъл шеговитият паметник е дори в пълен ръст - демонът Аку може да променя формата си и в сериала е достигал точно размерите на стария многоъгълен паметник, който предизвика бурни емоции в столицата през последните седмици.

Аку в по-малък размер срещу самурая Джак.

От Cartoon Network България пишат само "Новият паметник пред НДК" като описание на снимката и не заемат страна в бурния спор за съдбата на стария. Същевременно правят запомняща се реклама на свръхпопулярния сериал на Генди Тартаковски, чийто нов последен 5-и сезон излезе през май. 

Наскоро и Audi употреби за маркетинг популярна в обществото тема - болтовете на колата на шефа на ВКС Лозан Панов, които прокуратурата прецени, че са се развинтили сами, като публикува шеговита реклама по темата.