Ново пространство за малки кученца, останали без дом - за този благороден проект събират средства от Animal Rescue Sofia (ARS).

Организацията, която преди 3 години превърна изоставена ферма в приют с ветеринарна клиника, сега насочва усилията си към изграждането на така наречения "Бебешориум" - обособено място, което да осигури безопасно отглеждане на бездомните кутрета.

Ветеринарната клиника в приюта, Снимка ARS

Доброволците отбелязват, че приютът им, известен като "ферма", е единственият в България, който приема и малки кучета.

Проблеми обаче не липсват, като поради ограниченото място, от фермата са принудени да отказват помощ на редица бебета. Освен това, тъй като крехкото здраве на кутретата изисква те да са отделени от другите кучета, се налага малките да прекарват 2 месеца в тесни затворени помещения. 

"2 месеца в баня са твърде много за толкова малки същества. Животът без слънце, без вентилация, в неголямо пространство не се отразява добре на общото състояние на мъничетата", посочват от организацията. 

Проектът "Бебешориум" ще представлява четири обособени дворчета с къщички, където кутретата ще се радват на простор и слънце, без да влизат в контакт с големите кучета. Това, смятат от ARS, ще закрепи имунитета на малките и ще намали заболеваемостта им от рахит и изкривявания.

От ARS искат кутретата да се чувстват като у дома си, Снимка ARS

Това не е първият такъв проект, като в стария приют на организацията бяха отгледани 1300 здрави кученца. 

Старият приют за кутрета, Снимка ARS

Организаторите посочват, че моментът за строителство е сега, като евентуалният успех на инициативата ще доведе до много повече спасени от улицата кученца.

Необходимата сума за изграждане на новия дом за мъничетата възлиза на 2790 лв.

Ако желаете да се включите в кампанията по набиране на средства, можете да го направите ТУК.