Движение „Воля“ на Веселин Марешки е готово веднага да се настани в коя да е от освободените партийни централи - на СДС на "Раковски" 134 или на четвъртия етаж на ул. "Врабча" № 1, който доскоро бе обитаван от БЗНС.

„Получихме писмо от областната управа в София, в което е дадено уверение, че в момента, в който помещенията бъдат освободени, нашата партия ще може да се настани. Все още обаче не сме решили коя от сградите да заемем“, заяви пред Клуб Z Стефан Августинов, член на Изпълнителното бюро на „Воля“. 

Въпрос на предстоящи изчисления е каква част от освободените помещения ще бъдат използвани от формацията му, за която това е първи парламентарен сезон. Тепърва ще бъде и избран от двата варианта. 

Сред сградите - държавна собственост, които трябва да бъдат освободени, са тези на СДС на "Раковски" 134 и на ДСБ на "Витоша" 18 с вход откъм ул. "Кърниградска". АБВ трябва да напусне централата си на втори етаж на ул. "Врабча" №23, а "Движение 21" - четвъртия етаж от сграда на ул. "Витоша" 12. 

Според закона държавата и общините предоставят под наем на политическите партии, които имат парламентарна група или достатъчен брой народни представители да образуват такава, помещения за осъществяване на тяхната дейност.

Помещения могат да се предоставят и на партии, получили над едно на сто от действително подадените гласове на последните парламентарни избори.

Четирите партии се явиха на изборите в коалиции, като в този случай правилото за 1% от гласовете не важи.

До момента обаче нито една от тях не е предприела стъпки по доброволно изнасяне след изпратените им уведомителни писма от страна на областната управа.