Владимир Путин не е такъв майстор на джудото, какъвто го изкарват, твърди американецът Бенджамин Уитс - редактор на посветения на националната сигурност блога Lawfare.

Той нарича руския президент "измамник" и "мошеник" и го призовава да премерят сили на татамито, пише в. "Вашингтон пост". Това трябва да стане в такава точка на света, където Путин няма правомощията да го арестува.

 

 

Уитс изтъква, че макар Путин да има черен колан по джудо и награди в други бойни изкуства, на снимки и клипове в "Гугъл" се вижда, че той преборва твърде лесно противниците си. Видими са само началото и края на двубоите, когато руският президент премята съперника. Никъде не се забелязва той да бъде сериозно атакуван. Уитс дори не вижда желание от страна на противника да победи Путин.

 

 

Това не е първото предизвикателство на американеца към руския президент. За първи път той го е отправил още през 2015 г.

Уитс обаче е убеден, че Путин няма да излезе да се бори срещу него.

"Путин е набеден майстор на бойните изкуства. Той се бие само срещу тези, които са под негова власт и всички те губят заради него", твърди блогърът, който има черен пояс по таекуондо и айкидо.

Това твърдение е публикувано преди близо две години в профила му във фейсбук.