Светът на рок музиката помни как изпрати 2016 г. с облекчение, след като тя отне твърде много музикални легенди... Към средата на 2017-а усещането обаче е сякаш миналата година никога не е свършвала. Няма и два месеца след смъртта на Крис Корнел идва новината, че вокалистът на "Линкин Парк" (Linkin Park) Честър Бенингтън също е избрал да пее от небето.

Бенингтън бе отрит мъртъв снощи в дома си, съобщиха световните агенции, позовавайки се на прокуратурата в Лос Анджелис, САЩ. Музикантът бе едва на 41 години. Има 6 деца... Основната версия - самоубийство, твърди полицейски източник пред TMZ. Според информацията тялото му е намерено малко преди 9 ч вечерта местно време и става дума за обесване...

Смъртта на вокалиста на "Линкин Парк" се случва навръх рождения ден на Крис Корнел, който трябваше да навърши 53 години. Но... легендата от "Саундгардън" и "Аудиослейв" се самоуби на 18 май след участие. Двамата бяха много, много близки приятели.

Честър Бенингтън и Крис Корнел заедно на сцената. Ще ни липсват - и заедно, и поотделно...

Бенингтън пя на погребението на идола си, а след като научи, че си е отишъл, написа:

"Талантът ти беше ясен и непостижим. Гласът ти беше радост и болка, гняв и опрощение, любов и страдание, събрани в едно. Предполагам, че всички сме такива. Ти ми помогна да осъзная това.

Току-що гледах видеозапис, на който пееш A Day In the Life на "Бийтълс", и се замислих за съня си. Бих искал да си мисля, че по своему си казвал "Сбогом".

Не бих могъл да си представя свят без теб. Моля се да намериш покой в следващия живот. Изпращам обичта си на твоята съпруга, децата ти, приятелите и семейството ти. Благодаря ти, че ми позволи да съм част от живота ти."

 

 

Самият Бенингтън е имал тежко детство, сам е признавал, че е бил обект на сексуално насилие като дете, след това има проблеми и с наркотиците... А талантът му беше гигантски. Той е в топ 50 на най-добрите рок и метъл певци на всички времена.

Присъединява се към "Линкин Парк" през 1998 г. и  още с дебютния албум Hybrid Theory (2000) застава начело на всички класации. По ирония на съдбата сингълът In the End е именно от първия албум.

За тавата бандата е отличена с "Грами". Има и още една статуетка и 4 номинации. "Линкин Парк" имат продадени над 70 милиона копия от албумите си. 

Само часове преди новината за смъртта на музиканта излезе и видеото към сингъла Talking To Myself от последния албум  - съставено от ретроспективни кадри... 

А музикалният свят е съкрушен... Вокалистът на "Годсмак" Съли Ерна бе сред най-разстроените от тъжната и неочаквана новина. И написа емоционално обръщение, в което споделя обичта си към Честър, но отправя призив към всички музиканти просто да престанат от отнемат животите си...

Честър Бенингтън остава легенда. Ето още нещо от него и "Линкин Парк". Светъл път и благодарим за музиката...