Новият iPhone 8, ще достигне впечатляващата цена без план от 1100 долара, смятат анализаторите от JPMorgan.

Още от месеци е ясно, че поредното творение на Apple ще е по-скъпо от предишните заради ползването на OLED дисплей - новата технологията на най-важния чарк в смартфона просто е по-скъпа от старите течни кристали.

Но ако допреди се смяташе, че флагманът ще удари най-много 999 щатски долара, сега анализаторите са на друго мнение. Причина за това е и вероятното решение да се премахне четеца за пръстови отпечатъци за сметка на технология за разпознаване на лица, както и много по-бързите и скъпи методи за безжично зареждане, които се смята, че ще видим през септември.

В добавка Apple не насмогват с производството и е вероятно повечето хора да чакат до ноември, за да получат смартфона си, дори да са го поръчали предварително. 

Стив Возняк, съосновател на Apple заедно със Стийв Джобс, защити тази възможност:

"Продуктите на Apple са надеждни, но и цените им са изключително високи. Много хора са готови за платят за това, особено ако обичат Apple."

Добрата новина е, че компанията в Купертино вероятно ще представи както два различни размера - обикновен и Plus, така и бюджетен вариант, като старите C-модели, по-близки до старата цена, но вероятно и със стария дисплей.

Междувременно от анализатори на "Дойче Веле" наскоро заявиха, че новият флагман едва ли ще се радва на успеха на iPhone 6, защото пазарът е наситен и няма условия за ръст. Вече и бюджетните смартфони вършат прекрасна работа на мнозинството от потребителите, а флагманите се превръщат в удоволствие за техноманиаците и луксозна джаджа за богатите.