От полицията са предали в прокуратурата всички материали по случая с Пешко Караджов - среднокалибрен шеф от АЕЦ, гаврил се и заплашвал полицаи. Случката е още от февруари. Неусетно шефът на РПУ след това се оказал... редови квартален, но нищо от това не е довело до реакция от държавното обвинение, разкрива бТВ.

От прокуратурата през април преценили, че няма данни за извършено престъпление. Един от мотивите бил, че арогантното поведение е проявено в късен час на денонощието и не е скандализирало много хора, а само полицаите в управлението. Затова и тогава не е последвало наказание за Караджов (всъщност и до днес той няма наказателни последствия по смисъла на НК, б.р.).

След инцидента обаче съпругата и синът на ръководителя на Областната дирекция на МВР са поучили работа в системата атомната централа, а тогавашният началник на управлението в АЕЦ „Козлодуй” в момента е редови инспектор, отбелязва още телевизията.

Във връзка с разпространен видеоматериал премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да извърши проверка по случая с непристойно поведение на служител на АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха по-рано днес от енергийното министерство.

В рамките на вчерашния ден случаят бе проверен и след докладване на премиера бе взето решение за отстраняване на Пешко Караджов от поста началник на отдел „Физическа защита“ в атомната централа.

До това решение се стигна заради проявено от него неприемливо поведение към служител на МВР в град Козлодуй. Действията се развиват в края на месец февруари тази година в рамките на служебния кабинет, но действия по отстраняване на лицето тогава не са били предприети.

Тогава патрул на РПУ-Козлодуй спира за проверка автомобил, който бил шофиран от приятел на Караджов. При проверка за алкохол дрегерът отчел 1.2 промила. Полицаят съставил акт, а потърпевшият шофьор се обадил за помощ на Караджов, с когото доскоро разпивали.

„Аз тебе ще те сирна до земята. Ти утре няма да бъдеш полицай.“

Енергийният (и енергичен) чиновник, който очевидно фъфли, първо започва с добро: "К'во ше пиеш сега".

После обаче заплашва да „увòлни” полицая от районното управление още утре, нарича го „педе**с голем” и „смотльо”.

Видеото беше качено в YouTube  и фейсбук от Цецо Благоев – също полицай от Козлодуй.