"Корупцията може да се настани навсякъде" - така иронично коментира френският вестник Le Parisien българския корупционен скандал, кръстен условно от Клуб Z - "Суджукгейт".

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров даде нарочна пресконференция, а около депутата от ГЕРБ Живко Мартинов се завихри комичен корупционен скандал - като едното от обвиненията му ще бъде, че е изнудвал добрички колбасар да му даде 4 тона суджук, които уж били лично за премиера Борисов (другите са си съвсем сериозни - за принуда на орган на властта и т.н..,б.р.)

Отзвукът от месната афера обаче скоро напусна границите на местното и достигна чак до Париж.

 

 

От френския Le Parisien подробно описват случката, като не пропускат нашенската дума "суджук", която те изписват като "Soudjouk".

"Няма връзка с киселото зеле... Но с неговата партия - да", саркастично подмятат от парижкото издание, пояснявайки причините за натиска, оказан от депутата Мартинов.

На финала от вестника припомнят, че България, която ще председателства ЕС през първата половина на 2018 г., е редовно критикувана от европейската комисия поради нестихващите корупционни скандали на всяко ниво на държавната власт.