"Видеото със служителя от АЕЦ „Козлодуй“ показва безпардонно скандално поведение, към което нашето правителство и лично премиерът Борисов имат абсолютна нетърпимост". 

Това зяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Нова телевизия.

 

„Установи се, че на 15 февруари в 1.20 ч. след полунощ се е разиграла въпросната ситуация. Човекът от видеото е от АЕЦ „Козлодуй“, който отговаря за физическата сигурност на централата“, обясни  Петкова.

Според нея Пешко Караджов е излязъл в продължителен отпуск по болест.

„Впоследствие той се връща на 1 юни от отпуск по болест. И производството, започнало през февруари 2017 г., трябва да бъде довършено“, каза министърът на енергетиката. 

Според нея веднага са снети обяснения от служителя на електроцентралата, в които той е потвърдил, че действително на 15 февруари е имало такъв случай. 

„След като миналата седмица беше публикуван този видеоклип, това са нови обстоятелства, които не са били известни“, допълни Петкова.

По думите ѝ Караджов злоупотребява със служебното си положение.

"Вижда се, че той заплашва с уволнение, а той такива правомощия няма. Държи се непристойно. От наша страна толеранс към нито един служител в българската енергетика няма“, коментира тя. 

По думите й Караджов е дългогодишен служител в централата. 

„Очевидно той има съответните професионални достойнства и може да си върши добре работата. Информацията, която аз имам е, че си е вършил добре, в професионално отношение, задълженията. Но тук нещата трябва да бъдат разделени на две – от една страна, това са професионалните достойнства и компетенции на един човек и неговото поведение в една такава ситуация“, подчерта Петкова.