"Аз лично не съветвам г-н Василев да се връща в България, тъй като не очаквам справедлив процес срещу него. Неслучайно бе повдигнато обвинение за организирана престъпна група, за да може делото да бъде внесено в Специализирания съд, който сегашните управляващите и тези, които имат отношение към КТБ, създадоха през 2011-2012 г." Това заяви по бТВ един от адвокатите на бившия банкер Константин Симеонов.

На въпрос страхува ли се още Цветан Василев за живота си, той изтъкна:

"Ако той се прибере в България, най-вероятно ще отиде в ареста. Освен това дело има и още няколко други, които се държат в резерв, за да бъдат готови за евентуалното му прибиране. В ареста е най-лесно да има физически проблеми." 

 

"Това, което публикуваха от прокуратурата, не е обвинителен акт, а разказ по картинка. Такова беше и интервюто на наблюдаващия прокурор Иван Гешев. След като твърди, че са изнасяни огромни суми в пликчета и торбички, защо не каза за кого са били предназначени", отбеляза Симеонов.

 

"Аз се занимавам само с обвинението, което е повдигнала прокуратурата. Всички останали пикантерии, които има в делото, не са мой проблем. Няма абсолютно никакви писмени доказателства, само показанията на основния свидетел Бисер Лазов, който сочи определени лица", допълни Симеонов. 

Във връзка с "големия липсващ"  в обвинението на прокуратурата Делян Пеевски и преминаването на активите на КТБ в негови ръце Симеонов коментира: 

"Достатъчно е да се проследят документи, което прокуратурата не прави. Не знам преди 20 юни 2014 г. да е имало измами или кражби, но след тази дата разпарчетосването на баницата, контролирана от КТБ, е пладнешки обир. Според независими чуждестранни оценители 13 актива на фирми, които дължат на банката пари, струват над 3,5 млрд. лв. Например завод "Рубин" е под контрола на бизнесмена Александър Сталийски, с "Виваком" знаете какво стана - сега по думите на Спас Русев е имало една брилянтна сделка, но аз лично не съм на това мнение", каза Симеонов.