Няколко часа, след като се разбра, че видна активистка на НФСБ от Костинброд - Анелия Велева, е сред задържаните за трафик на мигранти в разбира престъпна група, от партията на вицепремиера Валери Симеонов излязоха с официална позиция по случая. И в край й се казва, че... "след приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище".

От съобщението до медиите става ясно още, че Велева е избрана за водач от местната структура на партията в Костинброд, а не от ръководството на формацията.

Ето пълния текст на съобщението без редакторска намеса:

По повод на изнесени в медиите твърдения за задържането на Анелия Велева ръководството на ПП НФСБ заявява:

Анелия Велева е била избрана от местната структура за председател на НФСБ в Костинброд.

НФСБ осъжда остро каквато и да е съпричастност към криминално деяние, каквото е трафика на хора. Припомняме, че ние сме вносители през 2015 г. на промяна в закона, с която драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора.

След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище.