"Участието на ВМРО в европейските избори бе гарантирано и платено от законната държавна субсидия, с която партияша разполагаше по това време. Няма да ме видите в списъците на КТБ, под това се подписвам еднозначно".

Така евродепутатът-патриот от ВМРО Ангел Джамбазки отговори пред БНТ на въпрос как се е финансирала кампанията на коалицията между ВМРО и партията на Николай Бареков - "България без цензура" на последния евровот. В резултат на сътрудничеството си двете партии спечелиха две места в Европейския парламент - за самия Бареков и за Джамбазки. След като прокуратурата обяви обвинителния акт към Цветан Василев и други лица за фалита на КТБ се разбра, че Бареков е сред получателите на пари от трезора.

 
"Ако някой е взимал пари от КТБ и не ги е върнал - трябва да си понесе отговорността. Ако някой е крал от КТБ - трябва да бъде осъден", каза още Джамбазки. 
Той заяви, че не знае как "България без цензура" са финансирали своята част от общата им предизборна кампания, не е чувал и това да е ставало чрез банката по онова време. А и дори да е имало подобно взаимодействие, едва ли някой е щял да го признае.