Журналистът Иво Никодимов е нападнат от три момчета, които описва на възраст около 20-25 г. Със забележката обаче, че при сегашното "бързо" порастване на младежите, може и да са на по-малко години.

Освен това водещият е обяснил, че вероятно ще може да разпознае най-агресивния, който го е ударил в носа и окото.

Това разбра Клуб Z от полицията, която, както вече стана ясно, е вдигната накрак - без преувеличение. До вечерта обаче напредъкът на СДВР по разкриване на извършителите на нападението бе повече от скромен.

Със сигурност момчетата са били в профила, който често се описва като "скинари", в смисъл - агиткаджии, "патриотични" фенове и прочие.

Категорично опасност за живота или трайно за здравето на Иво Никодимов няма - може би ще се окаже със счупен нос.

Инцидентът става около 15 ч точно при градинката с емблемата на София, направена от цветя  - където от Алея "Яворов" има ръкав за автомобили към "Цариградско шосе" в посока - изход от града. Там има тролейбусна спирка. 

Въпреки мястото Никодимов е отишъл сам до сградата на БНТ. Не е подавал сигнал до тел. 112.  

Основната версия, по която работи полицията, по думите на главния секретар на МВР Младен Маринов, е "непредизвикано нападение, брутална хулиганска проява".

"Няма данни Иво Никодимов да е получавал предварителни заплахи, а и той самият не свързва нападението със своята работа като журналист и не се сеща за някакъв конфликт, който да доведе до такава хулиганска проява. Всичко сочи, че агресията е непредизвикана, нямаме данни да е с цел грабеж. Работим по основната версия – хулигански подбуди и необоснована агресия", каза Маринов.

Вътрешният министър Валентин Радев е свикал на спешно съвещание всички директори на районни полицейски управления в София заради зачестилите случаи на агресия.

Колегите от БНТ и от МВР призоваха всички, които евентуално са станали свидетели на случая или имат какво да споделят - да съдействат, за да може нападателите да бъдат бързо разкрити и подведени под отговорност.