Съвместното управление на ГЕРБ и "Обединените патриоти" по-скоро разочарова, смятат 54% от анкетираните в последното проучване на агенция "Медиана". Едва 26% смятат, че вдъхва доверие, но същевременно 22% смятат, че нещата се се подобрят.

Изследването е проведено между 1002 души между 12 и 18 юли, както подчертават от агенцията - преди скандала със суджуците (и преди 100-те дни на кабинета, б.р.). Въпреки това средната оценка на работата на кабинета "Борисов-3" е 3,39 (по шестобалната система).

Скептицизмът не е само към управлението, а и към материалното положение и състоянието на страната. Според 34% нещата ще се влошат, 38% смятат, че нищо няма да се подобри, подобрение очакват едва 18%. 2 на сто от анкетираните твърдят, че материалното им положение е много по-добро от преди година, 16% се хвалят с малко подобрение, според 24% е по-зле, а според 15% - много по-лошо. За най-много хора - 43% - няма промяна.

Електоралните нагласи не са се променили особено за последните 6 месеца - разликата между ГЕРБ и БСП според "Медиана" продължава да е под 3%, "Обединените патриоти" водят пред ДПС, а "Воля" днес не би влязла в Народното събрание.

Интересен е резултатът на Реформаторския блок, който, както отбелязват социолозите, практически се разпадна. Въпреки това 3,5% от избирателите биха гласували за него. Ето и пълната картина според изследването: