"Така или иначе в този съд се работи – а струва ми се, че една голяма част от лицата, които получават кариерни бонуси, не са свикнали с работа."

Така иронично шефът на СГС Калоян Топалов коментира въпроса дали пък някой от ВСС няма да има желание да отиде на работа "в неговия съд". Той коментира темата, след като със законови промени членовете на Съвета получиха право да избират къде да се върнат след мандата. (публично ясно е, че поощренията за членовете на сегашния съвет минаха в ЗСВ с цел - членове от провинцията да получат като отплата за "вярната служба" място в най-желаните съдилища в София, б.р.) 

Топалов направи няколко коментара след днешното встъпване длъжност на новия председатл на СРС Александър Ангелов. 

Когато един съд е мишена на цялата държава, това са резултатите, каза той по под напълно необоснованото преместване на спецделата за корупция по високите етажи в Спецсъда.

Той допълни, че "изземването на дела" не почива на никакъв анализ и никой примерно не е дошъл да провери колко са тези дела, предмета им, специфики и т.н.

Топалов намекна иронично и че е поласкан, че "тази политическа класа" изземва делата от неговия съд и видимо не го харесва.

"Съдът работи, което очевидно не е приятно на много хора", обяви той.

При встъпването в длъжност на новия председател на СРС Ангелов - Топалов му пожела да има повече подкрепа от Висшия съдебен съвет, отколкото е имал СГС и самият той (Топалов е обект на непрекъснат обстрел от всякакви проверки и одити, от мнозинството в Съвета, б.р.)

Калоян Топалов размени няколко думи с Галя Георгиева от ВСС, която не е пресилено да се каже - "го гони като империалист" при всяка възможност.

От своя страна Ангелов обеща да направи всичко, за да върне добрия имидж на СРС. Той подписа назначението си под аплодисменти - Ангелов е избор на общото събрание на съда с голямо монзинство, а и бе назначен от съдийската колегия на ВСС с единодушие от 14:0 гласа.

На церемонията от ВСС се изказа единствено Галя Георгиева, която държеше да връчи грамота на досегашния и.ф. председател Стефан Милев. Самият Милев пък с усмивка каза пред журналисти, че "той няма амбиции" да оглави Специализирания наказателен съд - пост, за който според множество слухове, го готви мнозинството във ВСС.