Аржентина излъга Белгия с 1:0 в третия четвъртфинал световното и е на полуфинал за първи път от 24 години. Двубоят не бе от най-качествените и красивите на шампионата в Бразилия. "Гаучосите" отново спечелиха с 1:0 и постигнаха своето. На полуфинала на 9 юли Лео Меси и компания ще срещнат победителя от мача Холандия - Коста Рика, който започва в 23:00 часа.

Гонсало Игуаин вкара още в 8-ата минута, а след това латиноамериканците пропуснаха да удвоят преднината си. Игуаин тресна греда, а най-фрапантен бе пропуск на Меси сам срещу вратаря Тибо Куртоа в продължението на битката. В тези минути разочаровалите днес белгийци все пак успяха да упражнят натиск и няколко пъти пропуснаха да изравнят. Това можеше да стане точно след ситуацията на Меси.

Успехът на Аржентина дойде в ден, в който стана ясно, че легендата Алфредо ди Стефано е получил сърдечен удар и е настанен в болница в Мадрид в тежко, но стабилно състояние. Вчера един от най-великите в историята на футбола навърши 88 години.

При последното си класиране в топ 4 на мондиал - в "Италия '90", "гаучосите" загубиха на финала от Германия. И сега не е изключен такъв сблъсък.