Необикновен полет са преживели пътниците в полет на "Луфтханза" от колумбийската столица Богота до Франкфурт, Германия на 26 юли. А причината е чудесна - новороденият Николай, който решава да се появи на бял свят именно докато майка му - българката Десислава, е сред 191 пасажери.

38-годишната жена получава контракции на борда. Екипажът и трима от пътниците - лекари по професия, веднага организират импровизирана "родилна зала" в задната част на самолета, докато той лети над Атлантическия океан, разказват от "Луфтханза" в сайта на компанията.

Майката и бебето са добре, раждането протича нормално - зад параван, макар и на място, което със сигурност не може да се нарече обичайно. Николай проплаква на височина от 11 800 метра над Атлантика. А един от докторите, които помагат за раждането, също се казва Николай - като новия 192-и пътник на борда. 

За да може майката и бебето да получат специална медицинска грижа възможно най-бързо, капитанът на полета решава да кацне извънредно в Манчестър. После продължава към Франкфурт. 

"Никога не ми се е случвало такова нещо, а летя от 37 години. Целият екипаж свърши страхотна работа", каза капитан Курт Майер. Веднага след кацането той е отишъл при майката и новородения Николай, за да се запознаят.

"След раждането на собствения ми син, това е най-вълнувашят момент в живота ми", каза още пилотът.  

"Когато бебето се роди, съобщих новината на всички пътници, а те започнаха да ръкопляскат, щастливи, че всичко е минало добре", разказа и Каролин Ван Ош - главна стюардеса на полета, след като благодари на екипажа и на лекарите, помогнали за появата на Николай на бял свят.

Ражданията на борда на самолет са доста редки. Николай е едва 11-ото бебе, проплакало във въздуха в полети на "Луфтханза" от 1965 г. насам.