Премиерът Бойко Борисов коментира в Ямбол някои от актуалните политически теми. Борисов изтъкна, че лично е разпоредил разследване на депутата Живко Мартинов, който напусна парламента заради т. нар. "Суджукгейт".

"Аз имам високо кръвно,аз суджук не ям,всеки,който ме познава, знае", заяви Борисов.

Той допълни, че го е срам от такива депутати, но изтъкна, че той самият е разпоредил разследването, сам е сложил резолюцията за ДАНС, а Мартинов веднага е бил изгонен от парламента и от партията. Борисов каза, че това е практика в ГЕРБ "от Фидосиева насам", имайки предвид бившия шеф на правната комисия на парламента Искра Фидосова.

Версията на Цветан Цветанов, когато обяви, че Мартинов вече няма да е депутат, беше малко по-различна - а именно, че бившият вече депутат сам е взел решението да подаде оставка, за което заместникът на Бойко Борисов публично му благодари. 

Премиерът попита защо депутатът от БСП Манол Генов, който беше обвинен за купуване на гласове, още получава заплата в парламента.

"Питам, БСП и този депутат, който стои в парламента, питахте ли ги за това чудовищно престъпление купуване на гласове?", заяви Борисов.

Той заяви солидарност с президента Румен Радев, чиято снимка бос и по потник предизвика противоречиви реакции.

"Това ли е важното? Важното е, че чакаме президента Макрон. Ще го посрещнем с 60 човека делегация. Работим в синхрон с президента. Бил бос президентът и по потник – еми, у къщи си е", каза Борисов, цитиран от бТВ.

Премиерът отрече твърденията, че мутренските времена се завръщат. Според него истината може да се окаже много различна от тиражираното в публичното пространство. Борисов обяви, че част от пострадалите отказват да съдействат за разкриване на престъпленията.

"Имаме данни и от имотната мафия какво е правила, имаме данни и в тази част на Борисовата градина какво се прави, имаме доста оперативни данни. Нека свършат разследванията, ще изкарам МВР да кажат", заяви премиерът.

Според него би могло да се говори за връщане на мутренските времена, ако има поръчкови убийства или грабежи.

"Къде не бият – в Германия ли, във Франция ли, къде? Разбирате ли, не им харесва ръстът на икономиката, нула инфлация, няма безработица. Каква е алтернативата – БСП и ДПС, видяхме ги!", обясни Борисов.

Борисов и Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България", откриха втори Лидл логистичен център в страната, който се намира в с. Кабиле, Ямболско. Инвестицията в складовата база е на стойност над 80 млн. лева, а с откриването й компанията създава нови 150 работни места в региона.