Един убит човек и петима ранени - това е равносметката към момента от атака с нож в супермаркет в Хамбург, Германия, съобщи Би Би Си, позовавайки се на полицията. 

В Туитър силите на реда в германския град съобщиха, че вече има задържан за нападението, но е твърде рано да се каже какви са били мотивите за действията му. 

Задържаният е 26-годишен, роден е в Обединените арабски емирства, но дали настоящото му гражданство е същото - полицията все още не казва в официалното си съобщение. Ножът, с който е убил 50-годишен германец и е ранил останалите потърпевши, е иззет. Част от пострадалите са с тежки травми и се лекуват в болница. А един от тях е пострадал, докато се е опитват да спре нападателя.

Според германски медии името на нападателя е Ахмед Ал. Х., палестински гражданин, пристигнал в Германия като бежанец. Не се уточнява кога, засега. Той е имал работа в Хамбург. "Тагесшпигел" пише още, че мъжът е бил облечен в религиозни одежди, когато е извършил атаката. Тази информация не е потвърдена от полицейските власти към момента. 

Според в. "Билд" нападателят е започнал да намушква с ножа си клиентите в магазина, преди да бъде спрян от полицията, разказва още Би Би Си. Той е действал сам, казват още от полицията.

Една от непотвърдените от властите версии в германски медии е, че може да става дума и за опит за обир.

От МВнР съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани при нападението.