Двама са убити и четирима са ранените при стрелбата в нощния клуб в град Констанц, югозападната част на Германия. Това съобщи АФП.

Гост на заведението открил огън срещу посетителите снощи. Според полицията 34-годишният мъж е убил един човек и ранил други четирима. След това той се опитал да избяга, но се сблъскал с органите на реда на входа на нощния клуб. Заподозреният бил прострелян и по-късно е починал в болница. Не се посочват мотиви за деянието му. Атаката е извършена около 4:30 ч. местно време.

Един от полицаите също е ранен по време на престрелката. Започнато е разследване по случая.

След изстрелите срещу веселящото се множество е бил подаден сигнал в полицията. Униформени са пристигнали начаса. Тогава нападателят е открил огън срещу полицаите, а те са отвърнали със стрелба. Мъжът е бил тежко ранен, малко по-късно е починал в болница.

Раненият при престрелката един от полицаите е без опасност за живота. Ранен е и портиерът на дискотеката, който се опитал да спре нападателя.

По все още непотвърдени данни престъпникът е бил известен на полицията мъж от Ирак, който от дълго време живеел в Констанц, но не е бил кандидат за политическо убежище. 

До този момент няма данни за извършен терористичен акт, заяви за новинарската телевизия N 24  Фридрих Бецикофер от полицията в Констанц.

Следствените действия продължават, районът е отцепен, над него кръжат полицейски хеликоптери.

"Посетителите на дискотеката са успели да се спасят с бягство или са се скрили в сградата, опасността е отминала", съобщиха в туитър от полицията в Констанц.

Засега версията е личен мотив.

Свидетел на стрелбата заяви за германската новинарска агенция ДПА, че нападателят е открил безразборна стрелба срещу веселящите се в препълнената дискотека с пистолет. Свидетелят е видял само един нападател и успял да избяга с приятелите си. Според други очевидци стрелецът не е бил сам, което прокуратурата опроверга. 

Новината идва само два дни след друго нападение в Германия, в северния пристанищен град Хамбург. В петък един човек загина, а няколко други бяха ранени след атака с нож в супермаркет. От полицията съобщиха, че мъжът е ислямист от Обединените арабски емирства, но не е джихадист.

Малко по-късно от полицията съобщиха, че български гражданин е пострадал при инцидента. Германските власти са информирали българското консулство, че българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на уплаха. Полицията не е пожелала да даде допълнителна информация и данни за пострадалия българин. Съгласно германското законодателство негови лични данни може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от нашия сънародник изрична молба, съобщиха от българското МВнР.