Започна делото на испанската прокуратура срещу Кристиано Роналдо за укриване на данъци в размер на 14,7 милиона евро. Двете страни така и не стигнаха до извънсъдебно споразумение.

Днес бе първото заседание на съда в едно от предградията на Мадрид. Стекоха се десетки журналисти, а също така фенове на "Реал" и зяпачи. Португалецът умело ги финтира, като влезе през страничен вход, откъдето и излезе.

Вместо него пред камерите и микрофоните застана представител на звездата, който прочете изявление, изречено на испански език от самия Роналдо в съдебната зала. Футболист №1 в света отрича да е правил данъчни измами. Той вярва, че е станал жертва на славата си.

Говорител на Роналдо дава изявление на репортери пред съда в Мадрид. Снимка БГНЕС

"Тук съм заради една-единствена причина - казвам се Кристиано Роналдо", обявил носителят на "Златната топка".

"Това не е истина. Тук са призовавани и неизвестни хора, престъпили закона. Вие сте подсъдим заради доказателства, предоставени от прокуратурата. Аз съм тази, която ще вземе решение", отвърнала съдия Моника Гомес.

"Не, не, всичко е заради това, че съм Кристиано Роналдо", настоял футболистът.

Испанската НАП е направила разследване срещу португалеца, който е регистриран на трудовия пазар в Мадрид през януари 2010 г. Според прокуратурата Роналдо е укрил 1,4 млн. евро през 2011 г., 1,7 млн. през 2012-а, 3,2 млн. през 2013-а и 8,5 млн. за 2014 г.

Заради аферата Кристиано се закани да напусне "Реал". После той омекна, макар че още не е обявил окончателното си решение.