Тим "Рипър" Оуенс - певецът, който замести за няколко години Роб Халфорд в "Джудас Прийст", продължава да сбъдва мечтите на куп фенове в България.

Както Клуб Z писа, Рипър е у нас с Б.Т.Р. с които правят истински фурор в поредица от няколко концерта.

В деня преди днешния лайв в Крапец Рипър посети една истинска забележителност от световен мащаб - единствения на планетата паметник на Рони Джеймс Дио и един от по принцип малкото монументи на рок звезди. Там го заведе бившият кмет на града домакин на паметника - Каварна, Цонко Цонев.

Това става само дни след новината, че Dio Disciples - трибютната група в памет на покойния рок кумир, предвождана именно от гласа на Рипър, тръгва на световно турне.

Бандата, включваща и легендарни членове на последната формация на Дио, ще осъществи плановете си да направи турне с холограмата на Дио. Вече са обявени дати във Финландия, Швеция, Норвегия Полша, Испания, Румъния, Белгия и Холандия. Дебютът на Dio Disciples и Рипър, пеещи заедно с триизмерния видеообраз, бе на фестивала Wacken в Германия през м.г.

 

 

Що се отнася до престоя на вокала в България, под заглавие "Рипър Оуенс и Б.Т.Р. изкъртиха Летния", "Дарик" описва страхотния концерт на американеца и българите в Бургас. Там звездата стартира с легендарното Metal Gods на „Джудас“, плюс безсмъртни хитове на Дио и „свещениците“ - Holy Diver, Living After Midnight, Electric Eye и Heaven And Hell.

Фенове по форумите се шегуват, че докато Цонко Цонев обикаля с рокаджиите, актуалната кметица на Каварна Нина Ставрева също добре си е прекарала уикенда. И ясно се диференцира от кои е, влизайки на челно място в някои издания под заглавия, посветени на "младите в БСП".

Байрактарката на първи план е Нина Ставрева - явно една от "младите на БСП".