Неймар ще подпише немислимия доскоро договор с "Пари Сен Жермен" на 7 август, пишат медии по цял свят. Както е известно парижани ще задействат освобождаващата клауза в договора на звездата с "Барселона" на стойност космическите 222 милиона евро.

Неймар ще получава по над 30 милиона евро на сезон, което ще го направи най-скъпоплатеният футболист в света. За сравнение в момента Лео Меси и Кристиано Роналдо получават по 21-22 млн. чисто.

Гигантската сделка буни футболния свят вече от седмици. Следи се всяка стъпка на бразилеца, който след турнето на "Барселона" в САЩ трябваше да замине за Пекин за участие в рекламно събитие. Вместо това нападателят се появи в Дубай, откъдето се очакваше да се отправи за Доха за разговор със собственика на "Пари Сен Жермен". И евентуално за медицински преглед.

На този етап това не се случи. Неймар сам се похвали, че се връща в Барселона. Очаква се той да поднови тренировки, но само за броени дни. Вече се готви помпозно посрещане на звездата в Париж на 7 август.

Междувременно "Барселона" сезира УЕФА за случая. Централата в Нион е последната надежда на каталунците за осуетяване на рекордния трансфер, чиято обща стойност ще надхвърли 400 милиона евро.