Умопомрачителният трансфер на Неймар от "Барселона" в "Пари Сен Жермен" на стойност 222 милиона евро се приближи днес с още една крачка напред.

Бразилецът се появи в базата на каталунците половин час преди тренировката, но не облече екипа, а си тръгна точно едно полувреме по-късно с луксозното си спортно "Ауди", придружен от двама приятели.

Според световните агенции, сред които АФП, Неймар се е появил в комплекса "Жоан Гампер", за да се сбогува със съотборниците си и да им каже, че със сигурност си тръгва от "Барса" в посока ПСЖ.

Единственото, което обяви "Барселона", е, че техничарят е получил разрешение да не тренира. Но не добави каква е причината. 

Вчера бе обявено, че Неймар ще подпише с "Пари Сен Жермен" на 7 август, когато трябва да бъде представен в Париж. Очаква се той да пристигне във френската столица по-рано, за да мине медицински преглед.

Твърди се, че личните условия на нападателя са договорени. Заплатата му ще е повече от 30 милиона евро годишно. Така той ще стане и най-скъпият футболист в света - освен най-скъпият трансфер.

Неймар окончателно решил да си тръгне от "Барселона" преди броени дни, когато клубът отказа да изплати на неговия баща 26 млн. евро по силата на действащия договор на звездата. Аргументът? Двамата са влезли в преговори с ПСЖ и така са нарушили клаузата "лоялност".

Междувременно "Барса" продължава да води отчаяна битка да задържи една от своите перли. Последната надежда на клуба е УЕФА да блокира сделката, тъй като размерът на трансферната сума нарушава финансовия феърплей. По същата причина "блаугранас" получиха подкрепа от испанската футболна лига.

Това съобщава каталунското издание "Спорт", което цитира ръководителя на организацията Хавиер Тебас. Заради спора между бащата на футболиста и "Барса" ръководството на Лигата е взело решение да блокира възможността за активиране на освобождаващата клауза в контракта на бразилеца, позволяваща му да отиде в друг клуб за 222 млн.

Хавиер Тебас обясни, че не разбира по какъв начин ПСЖ може да заплати 222 млн. евро за Неймар, без да наруши правилата за финансовия феърплей.