Неймар иска да напусне "Барселона" и е заявил това днес на среща в клуба. Барса се съобразява с желанието му и иска да получи цялата сума, записана в договора му като откупна стойност за правата на футболиста. Тази сума възлиза на 222 милиона евро. "Барселона" ги иска депозирани накуп.

Такива са фактите около трансфера на века към този час. 

Днес Неймар се появи в Каталуня, за да заяви, че иска да си тръгне.

Ето какво обяви "Барселона" в официално съобщение:

"Футболистът Неймар, придружен от своя баща и агент, информира ФК "Барселона" тази сутрин, че желае да напусне. Това се случи по време на среща в офисите на клуба. Изправен пред тази ситуация, ФК "Барселона" информира другата страна, че се позовава на откупната клауза, заложена в действащия договор на играча, която към 1 юли възлиза на 222 милиона евро. Те трябва да бъдат депозирани в пълен размер.

Освен това, в отговор на искането за бонуса за лоялност, клубът още веднъж ясно заяви, че сумата остава депозирана при нотариус, докато случаят не бъде разрешен. 

Играчът продължава да има договор с ФК "Барселона", но временно има разрешение да не участва в тренировките. Скоро ще направим допълнителен коментар по темата "Неймар" чрез говорителя на клуба Джосеп Вивес."

Бонуса за лоялност е на стойност 26 милиона евро и бащата на футболиста очакваше да го получи на 31 юли. Барса обаче отказа - предвид събитията. Парите ще бъдат изплатени, само ако Неймар остане. 

Което явно няма да се случи, най-малкото защото в "Пари Сен Жермен" и той, и Неймар-старши ще вземат много повече.