Пореден завой в космическия трансфер на Неймар - испанската Ла Лига отказа да приеме записаната в договора на футболиста с "Барселона" неустойка от 222 милиона евро от "Пари Сен Жермен" и засега блокира рекордната сделка.

Босът на организацията Хавиер Тебас се позова на финансовия феърплей на УЕФА и обяви, че вече е сезирал организацията. В същото време ПСЖ отвърна, че ще поиска от ФИФА временно да разреши покупката, за да може Неймар да играе за парижани още в събота срещу "Амиен" при откриването на френското първенство. Той е планирал да лети до Париж в петък и да бъде представен в новия си клуб.

Във френската столица му готвят посрещане като на крал.

Адвокат на бразилеца - Хуан де Дио Креспо, опитал днес да депозира в офисите на Ла Лига чек на стойност 222 млн. евро, за да може Неймар на теория да се откупи от Барса. Такива са законите в Испания. Чекът обаче бил отказан. В делегацията на ПСЖ имало дори нотариус.

"Това е случай на финансов допинг по отношение на "Пари Сен Жермен", каза шефът на Ла Лига Хавиер Тебас пред в. "Ас". - Сметките на този клуб показват по-високи финансови приходи, отколкото имат "Реал" (Мадрид) и "Манчестър Юнайтед". Което би трябвало да означава, че марката му е с по-висока стойност от тази на "Реал" и "Юнайтед". Това е невъзможно."

Той добавя, че ще отнесе казуса не само до УЕФА и ФИФА, а също така до Европейския съюз. Ако въпросните институции не се произнесат срещу трансфера, Ла Лига ще заведе дело, кани се Тебас.