От 11 август започва цялостното преасфалтиране на кръстовището на Орлов мост, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев. Изцяло сменена ще бъде настилката на кръстовището на Орлов мост и няколкостотин метра нагоре в посока "Плиска" заради деформациите на асфалта. Ще бъдат положени няколко пласта асфалт, които да поемат тежкото движение. Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло, а само стеснено, като ремонтът ще продължи между седем и десет дни, информира зам.-кметът Крусев.

Той провери ремонта на ул. "Шандор Петьофи", в който са инвестирани около 200 хил.лв. от бюджета на Столичната община. Направена е цялостна подмяна на водопроводната мрежа, нови тротоари и изцяло ново пътно платно, което се очаква да стане готово в началото на септември. 

Крусев съобщи, че днес ще бъде премахнато стеснението на бул. "Прага" в района на бул. "Ген. М. Д. Скобелев", където е изградена нова канализационна връзка, съобщи БТА. 

Поетапно ще се реализира ремонт на отсечката между бул. "Цар Борис Трети" и бул. "Братя Бъкстон".

Предстои изграждане на нов мост по бул. "Тодор Каблешков" след около две седмици, уточни зам.-кметът.

Той каза, че връзката между бул. "Брюксел" и Терминал 2 на летището трябва да е готова до края на ноември.

Улица "Житница" ще бъде отворена в края на 2018 година.

В отговор на въпрос Крусев каза, че по отношение на искането за удължаване на трамвайна линия номер 5 към Владая е направено проучване, според което трябва да се съборят повече от 50 къщи за разширяване на булеварда. 

Временно се стеснява южната половина на пътното платно на ул. „Симеоновска“ в района на ул. „Никола Пиколо“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 00.00 часа на 8 август до 24.00 часа на 1 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по част от южната половина от пътното платно на ул. „Симеоновска“ при ул. „Никола Пиколо“. Измества се съществуващата автобусна спирка с код 1350 „моста на Симеоновска река“ на ул. „Сименовска“ с 50 метра назад в посока кметство Железница по маршрута на автобус 68. 

И още. Временно се затваря дясната лента от бул. „Владимир Вазов“, при кръстовището с ул. „Васил Кънчев“, в посока центъра на града. От 00.00 часа до 24.00 часа на 6 август се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната пътна лента от пътното платно на бул. „Владимир Вазов“ в посока Център в участък от 90 метра на 30 метра преди кръстовището с ул. „Васил Кънчев“. Промяната в организацията на движение се налага във връзка с авариен ремонт на водопровод на бул. „Владимир Вазов“. 

Въвежда се временна организация на движение във връзка с ремонта на бул. „Владимир Вазов“. От 00.00 часа на 5 август до 24.00 часа на 14 август се забранява влизането на автомобили в двете посоки по пътното платно на бул. „Владимир Вазов“ от моста „Чавдар“ до ул. „Злетово“. Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно по пътното платно от моста „Чавдар“ (нов) до ул. „Злетово“. 

От 8.00 часа на 7 август до 24.00 часа на 24 август се забраняват влизането на пътни превозни средства по ул. „Веслец“ между ул. „Св. св. Кирил и Методий“ и ул. „Веслец“ 40. В същия участък се закриват временно местата за паркиране. Промяната в организацията на движение сe въвежда във връзка с реконструкция на топлопроводни отклонения.

От 00.00 часа на 6 август до 24.00 часа на 29 август се стесняват за движение северната половина на пътното платно на бул. „Ген. Н. Столетов“ при кръстовището с ул. „Шумен“ и южната половина на пътното платно в участъка между ул. „Алдомировска“ и ул. „Перник“. В участъка тролеите с номера 6 и 7 ще се движат по следния маршрут: от депо „Надежда“ наляво по ул. „Подполковник Калитин“, ул. „Охрид“, надясно по ул. „Опълченска“, надясно по бул. „Сливница“ и по маршрутите си в посока ж.к. "Люлин". В обратната посока тролейбусите с номера 6 и 7 ще се движат от бул. „Сливница“, надясно по ул. „Опълченска“, наляво по ул. „Охрид“ и по ул. „Подп. Калитин“ до депо „Надежда“. 

Временно се затваря за движение участък от платното на бул. „Драган Цанков“ заради строителни дейности по пешеходен мост. От 00.00 часа на 5 август до 24.00 часа на 25 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източното платно на бул. „Драган Цанков“ на 22 метра след кръстовището с ул. „Лъчезар Станчев" в участък от 72 метра. Движението ще се извършва двупосочно в по една лента по западното пътно платно на булеварда в обхвата на строителната площадка. Промяната в организацията на движение се налага във връзка със строителни дейности по обекта пешеходен мост по бул. „Драган Цанков“ при ул. „Николай Хайтов“.