Пред погледа на собственика си Спас Русев "Левски" допусна срамна загуба в четвъртия кръг на Първа лига - 0:2 като гост на "Верея" (Стара Загора). Домакините отбелязаха и двете попадения преди почивката, когато страничните съдии допуснаха груби грешки.

При иначе красивия гол на Георги Андонов в 3-тата минута имаше засада. Венцислав Бенгюзов направи 2:0 в 29-ата. В тези минути всичко за "Верея" се получаваше, тимът играеше с повече хъс, докато "Левски" бе неузнаваем.

В стартовия състав на столичани за първи път като титуляр започна бившият играч на "Манчестър Юнайтед" Габриел Обертан.

В 39-ата "сините" (днес излезли в жълто) отбелязаха гол чрез Димитър Пиргов, неправилно незачетен за засада, каквато нямаше. Вратарят на старозагорци Георги Аргилашки изби в гредата страхотен шут на Роман Прохазка, а Пиргов направи добавка, като в нито един момент не бе в нередовна позиция.

Ще се запомнят и още гафове на арбитрите - все в ущърб на "Левски". 

След почивката не паднаха нови голове. "Левски" сви обръч около вратата на домакините и направи 2-3 пропуска, а след това "Верея" изравни играта и в края дори можеше да направи 3:0.

"Левски" бе воден от един от помощниците на освободения Николай Митов - Асен Букарев. Италианецът Делио Роси ще поеме тима в понеделник.

След срещата Букарев индиректно разкритикува ръководството на "сините", че не е дало достатъчно време на Митов и че той е станал жертва на необосновани амбиции за търсене на бързи резултати.

Наставникът на "Верея" и бивш футболист и треньор на "Левски" Илиан Илиев пък разкри, че ръководители на гостите са крещели на реферите по време на почивката. Според Илиев това е повлияло на съдийството след антракта.

Вчера "Берое" разби "Славия" с 4:1 насред "Овча Купел", а "Пирин" и "Черно море" направиха 1:1, като "моряците" за първи път от началото на сезона не спечелиха. По-късно тази вечер шампионът "Лудогорец" гостува на "Витоша" (Бистрица) на ст. "Васил Левски".