Видеото към Despacito на Луис Фонси и Деди Янки вече е най-гледаното видео за всички времена в YouTube.  То задмина по гледаемост See You Again на Уиз Калифа и Чарли Пут. С малко под 3 млрд. гледания, с няколко милиона повече от песента на Калифа "Деспасито" продължава да е песента на лятото като прекара последните 12 седмици на върха на Billboard Hot 100, съобщава "Гардиън". Когато песента, чието заглавие означава „бавно“ се изкачи начело през май, това беше голям пробив - това е първата испаноезична песен на такава позиция от "Макарена" през 1996 г., т. е. преди 21 години.

See You Again се задържа само месец като най-гледаното видео. "Деспасито" първо детронира "Гангън стайл" на Псай от 2012 г., а две седмици по-късно и See You Again. Той има средно по 15 млн. нови гледания на седмица.

Въпреки че клипът на "Деспасито", който е сниман в Сан Хуан, Пуерто Рико, не включва Джъстин Бийбър, неговото присъствие в песента ѝ помогна да се изкачи до върха. Тя стигна до сегашните си позиции само седем месеца след премиерата си през януари.

Деди Янки публикува в инстаграма на Билборд видео, с което благодари за честта за бъде новия крал на YouTube.

„Благодаря на YouTube за успеха на "Деспасито". Осъзнавам влиянието, което платформата има. Музикалната индустрия се променя. Правилата на музиката се променят.  YouTube има голяма отговорност и аз я осъзнавам. Да счупиш рекорда е страхотно и ще се радвам да вдъхновя и други да направят същото“, казва той във видеото.

Ето и да си припомните "Деспасито" - ако сте имали случайно възможността да я забравите: