Виц на сезона: Цветан Василев искал да се приложи за него законът "Магнитски", понеже бил борец срещу корупцията. Бил създал "антикорупционната" партия на Бареков!?

По подобна логика Пеевски обаче може да каже, че е защитен от Първата поправка на американската конституция като гарант на свободата на словото.

А пък Цацаров може да се позове на Петата поправка, за да защити безконтролността на главния прокурор у нас. (Никой не може да бъде принуден да се самоинкриминира: следователно и той не може да се саморазследва.)

Правовата държава не е обаче маскарад и фестивал на арогантната глупост. Затова ПР акцията на Василев може и да вдигне медиен шум, но няма да го направи правозащитник или борец с корупцията. Нито пък други с подобни методи ще станат гаранти на свободното слово и правовата държава.

Покрай всичко това обаче отново ще излезе централният въпрос: защо второ правителство след фалита на КТБ и постановката Василев - Пеевски продължава да вижда само половината от проблема. Сляпата Вайша у нас с едното око вижда Василев, а пък с другото - нищо или плаващо корабче.

Коментарът е от фейсбук страницата на автора. Заглавието е на редакцията.