След излъчването на документалния филм "Даяна: Нейната история с нейните думи" (Diana: In Her Own Words), в който са включени записи на принцесата, в които тя разказва за живота си в двореца и отношенията с кралското семейство, в британските медии се появяват нови и нови твърдения за живота и смъртта й.

Даяна и приятелят й Доди ал Файед са били убити, твърди бащата на шофьора им, който също загина при катастрофата в Пирж преди 20 години. Бащата на Анри Пол твърди, че е научил това от британската полиция.

Жан Пол смята, че принцесата и приятелят й са убити, за да се предотврати вероятен брак на бившата съпруга на британския престолонаследник с мюсюлманин. След катастрофата в медиите се разпространява информация, че Даяна е била бременна от Ал Файед.

Бащата на шофьора твърди, че пробите, които показват наличие на алкохол в кръвта на сина му, са фалшифицирани.

"Даяна беше убита и синът ми беше убит. Той беше просто косвена жертва на заговора за убийство на Даяна. Дори в Скотланд ярд има два лагера - едните смятат, че е имало таен заговор за убийството, а другите вярват, че катастрофата е била инцидент."

В записи, направени малко преди смъртта й, Даяна разказва как е подслушвала съпруга си, докато говори с Камила Паркър-Боулс, твърди "Дейли мейл". Операторът, направил записите, който тогава работи за Би Би Си, е заявил пред изданието, че принцеса Даяна е описала разговорите като "телефонен секс".

Той коментира също, че тя щяла да направи всичко възможно, за да не стане съпругът й крал, а синът й Уилям да наследи короната.