"Левски" представи новия си старши треньор Делио Роси. Това стана малко преди италианецът да изведе отбора за първа тренировка.

Роси заяви, че основната причина да дойде на “Герена” е, че собственикът Спас Русев му е показал, че иска да бъде част от "Левски" на всяка цена. Той предупреди, че не е магьосник и не може да постигне чудеса за кратко време, но се надява да запише добри резултати в България.

"Имах и други оферти, но президентът на "Левски" ми показа, че ме иска на всяка цена. Това ме накара да избера "Левски". Няма да давам обещания. Собственикът ме помоли да изградя един нов стил на игра и организация и така да вървим напред. Аз не съм магьосник и трябва с работа да постигнем резултати. Надявам се да имам достатъчно време за работа, защото не можем да тичаме, без да сме се научили да ходим", каза Роси.

Той заяви, че ще опита да направи от "Левски" отбор на високо ниво.

"Искам винаги да търся победата. Най-важното е феновете да виждат един стил, който е разпознаваем. Така ще дойдат и победите", каза Роси.

Роси заяви, че вече е изгледал няколко мача на отбора и смята, че предстои доста работа, за да се подобри нивото. Треньорът възнамерява първо да се запознае добре с наличните футболисти и след това, ако сметне, че има нужда от нови, да се обърне към ръководството за попълнения.