Милиони почитатели в цял свят и възторжени реакции получи поп дивата Риана. Този път обаче не заради сценична изява.

Риана участва в празника на урожая на родния си остров Барбадос, където се появи в грабващо очите облекло.

29-годишната певица поства свои снимки в инстаграм от участието си във фестивала Crop Over, който се провежда на острова още от XVII век.

Началото е през 1687 г., когато за пръв път на Барбадос се отбелязва прибирането на реколтата от захарна тръстика. Това продължава до 1940 г. Тогава захарната индустрия на острова е в упадък, прекъсната е традицията да се отбелязва Денят на урожая. Тя е възстановена през 1974 г., но вече като фестивала Crop Over, сравняван по пищност с карнавала в Рио де Жанейро.

Участничките в празника се обличат в ярки тоалети с дълбоки деколтета, обсипват се с перли и други изкусителни бижута и зарязват по сноп тръстика.

Празникът, който привлича милиони туристи от цял свят, започва в края на юли и приключва в началото на август.

Риана от години неизменно участва във фестивала на родния си остров и винаги привлича голямо внимание. Този път тя се появи доста разголена в пестелив костюм, изработен от дизайнерската къща DBleudazzled. Със свои идеи е участвала и дизейнерката Лора Остин, която заяви:

“В миналото на фестивала хората са се появявали в семпло спортно облекло, но с годините дизайнерите са проявявали все по-голяма креативност. Днес, за да си в тон с настроението и да почувстваш радост и свобода, е важно да си с подходящ костюм.”