Дадените 222 милиона евро накуп на Неймар от "Барселона" явно далеч не са пределът на възможностите за шефовете на "Пари Сен Жермен".

Според TF1 сега ПСЖ е готов да привлече Килиан Мбапе, като плати за него 180 млн. евро на "Монако". 18-годишният нападател сам предпочитал да отиде в ПСЖ, а не в "Реал" (Мадрид), който го преследва още от пролетта, когато тийнейджърът направи страхотно впечатление по терените на Франция и Европа.

Досега се смяташе, че "Реал" е твърд фаворит за Мбапе, който казал пред приближени, че освен в "Монако" ще играе само за "мадридистите". Трансферът на Неймар обаче го накарал да размисли.

Преди няколко дни бе обявено, че европейският шампион се е отказал от перлата. Причините били няколко. На първо място, на боса на най-успелия клуб в света Флорентино Перес се виждали твърде много исканите от "монегаските" 180 милиона. Отделно той трябва да задели почти още толкова за заплатата на Килиан. Размерът й би взривил съблекалнята на "Сантяго Бернабеу", където лидери са звезди като Серхио Рамос, Кристиано Роналдо, Лука Модрич, Карим Бензема, Гарет Бейл и т.н.

Представителите на "Монако" поискали гаранция, че младият футболист ще е титуляр, а Зинедин Зидан не можел да даде такава. В същото време явно нищо от горните обстоятелства не смущава ПСЖ.

Така двата клуба вече преговарят и развитие се чака още през следващите дни.