Вече бившият голмайстор на "Лудогорец" Джонатан Кафу подписа 4-годишен договор с "Бордо", пише официалният сайт на "жирондинците" и представя надълго и широко новото попълнение. Новината за трансфера излезе на бял свят вчера.

Кафу от месеци бе в полезрението на английски, италиански, португалски и френски отбори. По неофициална информация "Бордо" ще плати на "Лудогорец" 7 милиона евро, което е нов рекорд за футболист, закупен от българския шампионат.

А освен бразилски паспорт, Кафу има и български.

Джонатан Ренато Барбоса, известен още като Кафу, е роден на 10 юли 1991 г. в Пирасикаба, щата Сао Пауло. Започва професионалната си кариера в "Боависта", като дебютира в професионалния футбол на 20 г. През януари 2012 г. нападателят подписва с родния си "Пирасикаба". Играе 8 мача в първа дивизия на щата Сао Пауло, известна като "Паулиста".

Преотстъпен е за 4 месеца на "Капивариано", след което се завръща в "Пирасикаба".

Големият пробив на Кафу идва с екипа на "Понте Прета", където се утвърждава като титуляр. В 32 мача в серия В острието отбелязва 6 гола и дава още толкова асистенции. Това става през 2014 г.

Забелязан е от великия "Сао Пауло" и привлечен през януари 2015-а. Записва мач и гол за "Копа Либертадорес", освен това още 11 срещи на местно ниво - най-високото в Страната на кафето.

Лятото на същата година Кафу вече е част от "Лудогорец". През сезон 2015-2016 техничарят нанизва на сметката си 8 гола и 3 асистенции в 27 срещи. Следващата кампания е още по-успешна за звездата - 10 попадения и също толкова завършващи подавания в първенството на България.

Към това се прибавят две опънати мрежи в груповата фаза на Шампионската лига и общо 8 участия в Европа. Този сезон Кафу нямаше актив с екипа на "орлите".

Джонатан Ренато Барбоса е бърз, експлозивен и много добър с топката в краката, завършва представянето "Бордо", като пожелава успех на един от най-ценните си летни трансфери. 

"С "Лудогорец" се докоснах до големия футбол в Шампионската лига. Надявам се да имам същите успехи с "Бордо", който е един от най-силните отбори във Франция", казва Кафу.