"Лудогорец" ще има нов треньор и той най-вероятно ще се казва Димитър Димитров-Херо, след като снощи Георги Дерменджиев хвърли оставка заради загубата на "орлите" в мача за Суперкупата срещу "Ботев" (Пловдив) на стадион "Лазур" в Бургас - 1:1 и 5:6 с дузпи.

Часове по-рано стана ясно, че Херо е разтрогнал своя договор с казахстанския "Иртиш" (Павлодар), той бе на трибуните на арената край морето. По-късно днес "Лудогорец" ще обяви името на новия наставник.

Херо е имал разговор с изпълнителния директор Ангел Петричев още в Бургас. Говори се, че смяна на Дерменджиев е била планирана дори при победа за Суперкупата, а завръщането на изтъкнат специалист като Димитър Димитров само е ускорил процеса.

Снощи Тодор Неделев откри резултата за "Ботев" с красиво попадение от пряк свободен удар още в 16-ата минута. След това шампионите удариха три греди, създадоха и други голови положения, просто нямаха късмет да изравнят.

Все пак това се случи в 47-ата минута, когато Вандерсон направи 1:1 след пробив отляво и двойно подаване с Клаудиу Кешеру.

Натискът на "орлите" продължи, но постепенно отслабна, а "Ботев" ясно даде да се разбере, че чака дузпите. 

При 11-метровите удари Марселиньо пропусна още от първия опит за "Лудогорец". "Ботев" пък вкара и петте си изпълнения и така прегърна трофея след 5:4. "Канарчетата" биха "орлите" с 2:1 на финала за Купата на България през май.

А стадион "Лазур" се превърна в тяхна крепост - те играха там три мача в Лига Европа и не допуснаха нито едно поражение.