Отстранен е от длъжност досегашният директор на ОДМВР-Враца старши комисар Димитър Газибарски, съобщи изненадващо МВР.

Директорът се прочу на няколко пъти коло сагата, в която фъфлещ шеф на охраната на АЕЦ-Козлодуй, заплашва дежурната смяна в районното, че ще ги уволни и нарича полицая "пе*ерас голем" и "смотльо".

Оказа се, че това не е било без известни основания - в резултат на това полицаят Цветан Благоев, който разпространи клипа, наистина бе уволнен а бившият вече шеф на районното, което е на територията на АЕЦ, вече е редови униформен.

За сметка на това пък по информация на медии, роднини на Газибарски се озоваха на работа в АЕЦ.

Отстраняването от директорския пост е във връзка  с приключена проверка и незадоволително състояние на управлението на областната дирекция. Димитър Газибарски е преназначен като началник група в друго направление на дейност и в друго населено място до приключване на разпоредената от министър Валентин Радев комплексна проверка на ОДМВР - Враца.

Преназначаването на старши комисар Димитър Газибарски няма връзка с резултата от дисциплинарното производство и уволнението на младши инспектор в ОДМВР-Враца Цветан Благоев, пишат от МВР.

Покрай излезлия запис се оказа, че нито прокуратура, нито служби са си мръднали пръста да защитят полицаите от районното, с които шефът на охраната на АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов се гаври.