Нова тв се разделя с досегашния си шеф на новините Дарина Сарелска. Това съобщиха от телевизията в прессъобщение. Сарелска ще бъде заместена от Силва Зурлева, член на борда на директорите.

“Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на Новините на NOVA до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме“, коментира Силва Зурлева.

"Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на NOVA заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти", каза самата Сарелска.

Причините за рокадата не се уточняват. Наскоро обаче Сарелска на практика бе понижена и бе под прякото ръководство на Зурлева.

Името на Сарелска бе замесено в скандал. При напускането на телевизията журналистът Васил Иванов заяви, че тя е спирала негови разследвания. Иванов обвини Сарелска в конфликт на интереси, защото деверът ѝ е депутат от ГЕРБ. Днес той коментира във Фейсбук:

"НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ОСВОБОДИ ДАРИНА САРЕЛСКА! Причини не се съобщават... :) Един добър ден за българската журналистика!!! И надежда, че нещата ще се променят..."

И медията, и самата Сарелска отрекоха тези обвинения.

А Сарелска нарече тогава Иванов "развалина от зависимости".