Британските власти арестуваха заподозрян за нападението над 33-годишна жена, блъсната пред автобус на един от мостовете над река Темза в Лондон, предаде Би Би Си. Мъжът е задържан след разпространението на кадри от инцидента, които да помогнат за установяване на самоличността му.

 

Записът от охранителна камера показва как мъж блъска жертвата пред автобус, докато тича. Жената се разминава с по-тежки травми единствено заради бързата реакция на шофьора на автобуса от градския транспорт, коментират лекари.

Инцидентът се случва на 5 май, но видеото е разпространено едва тази седмица, защото полицията не успява да открие извършителя. 50-годишният заподозрян е задържан в четвъртък.

След като автобусът спира и няколко пътници слизат, за да помогнат на жената, извършителят отново минава пред мястото на инцидента. Жертвата се опитва да говори с него, но той не спира и е разпознат от свидетелите едва по-късно.

В момента тече разследване, заподозреният е освободен от ареста и е с по-лека мярка за неотклонение.

Случаите с непредизвикано насилие зачестяват през последните години. Български гражданин беше арестуван в Германия за нападение над жена в берлинското метро. Жертвата е блъсната по стълбите. Отово в края на миналата година беше разпространен запис на подобно нападение над жена в Холандия.