Николай Бареков има ново занимание - праща в прокуратурата сигнали срещу бившите си колеги журналисти. Затова съобщи самият той във фейсбук.

"Днес група граждани, събрани за отпор срещу корупцията и наглостта в медиите, водени от мен, подадохме сигнал в Главна прокуратура и НАП за корупционни практики, укриване на доходи и пране на пари чрез закупуване на луксозни имоти от лицето Анна Цолова, понастоящем водеща на сутрешен блок в Нова ТВ. Подготвяме и ще подадем до дни такива сигнали и за водещите Антон Хекимян, БТВ, неговия продуцент Анна Тодорова и Виктор Николаев от Нова ТВ", написа той.

"Нека прокуратурата провери основателните подозрения в обществото и фактите и обстоятелствата, които ние предоставяме, и да отговорят на въпроса на какво се дължат драстичните разминавания между официални доходи и притежаваното от телевизионната водеща имущество.

Считам, че изложеното дава достатъчно основание за извършване на проверка на Цоло"ва за доказване произхода на средствата, с които е закупила баровския си дом в елитния столичен квартал „Драгалевци”, чиято общата стойност надхвърля 400 хил. лв - сума, която е напълно непосилна за над 90 на сто от българските семейства, повечето от които живеят с под 1000 лв. на месец", пише той.

Бившият партиен лидер на ББЦ и още по-бивш журналист се активизира след като в доклада на прокуратурата за КТБ беше описано как е получавал крупни суми от банката и нейния шеф Цветан Василев за "България без цензура". Бареков твърди, че не е получавал никакви суми в плик.