Феноменалната кариера на най-бързия мъж в света Юсейн Болт приключи с контузия в щафетата 4х100 метра на световното по лека атлетика в Лондон. 

Отказващия се от спорта легендарен спортист бягаше на последния пост, но по средата на дистанцията изпита страхотна болка, започна да куца и падна. Така Ямайка не успя да защити титлата си, отишла сензационно в тима на Великобритания, след като спринтьорите на САЩ отново се провалиха и останаха втори.

При жените триумфът е за американките, следвани от домакините и Ямайка.

Преди броени дни Болт остана едва трети в заключителния си индивидуален старт на 100 метра, където остана трети зад янките Джъстин Гатлин и Крисчън Колман.

Междувременно Мирела Демирева остана на седмо място във финала на скок височина. Тя записа 192 см, което е изравнено най-добро постижение за нея в света за сезона. Тя не успя в трите си опита на 195 см и отпадна от битката за медалите.

Титлата спечели рускинята Мария Ласицкене с 203 см, следвана от Юлия Левченко (Украйна) и Камила Личвинко (Полша) на призовата стълбичка. Заради забраната за участие на Русия, Ласицкене се представя като "независим" състезател, а по време на награждаването прозвуча не руския химн, а на международната асоциация на атлетическите федерации.

В последния ден в неделя на финал в скока на височина ще участва и Тихомир Иванов.