"Наесен, когато няма вече работещи плажове, къмпинги, морски хотели и плажни дискотеки, Дяволкова и Далавери ще започнат да правят внезапни проверки по домовете, дали изпълнявате стриктно съпружеските си задължения или саботирате правителствената програма за борба с демографската криза, а Издислав Горанов ще следи, дали изпращате третия пласт от тоалетната си хартия в НАП.

Помнете ми думата - всички чудовищни престъпления срещу личностни права започват с наглед общественополезна хиперактивност на гротескни индивиди, докопали се до властови ресурс, в общества с безвъзвратно увредена ценностна система!"

Това написа варненският бизнесмен и лидер на мнения във фейсбук Нелко Начев по повод втората поред инспекция на Валери Симеонов в нощен клуб.

Повечето реакции в социалната мрежа не закъсняха, след като заместник министър-председателят продължава с хвърковата чета да "гаси" уредбите в Слънчев бряг - въпреки че произходът му и това, че е хотелиер може би дават основания да бъде обвиняван в конфликт на интереси.

Често коментиращите свързват хиперактивността на "патриота" с инспекциите на туристическата министърка Ангелкова по палатките и личната интервенция на премиера Борисов по повод такса "стол" в созополско заведение.

Художникът Христо Комарницки написа:

Christo Komarnitski 

"Г-н Симеонов,

От хотел „Берлин” се носи денонощно силна медийна чалга. Не мога да спя.

Ще арестувате ли DJ 6!6! ?"

А ето и постинга на Самуил Петканов от "НеНовините":

Samuil Petkanov

"През лятото поради политиката на отворени прозорци телевизорите на възрастните хора в квартала се надвикват един друг. Ето великолепен шанс Валери да нападне баби, че нещо се надскочи и му се опънаха батките в бар Спалня."

Letiashtata Kozzila Erato дори надмина всички с видео:

Политикът и бивш депутат Георги Кадиев нарече ставащото "истинска простотия":

Georgi Kadiev 

"Премиерът се занимава с ресторантски скандал за 80 лева и някакви празни столове.

Вицепремиерът "закопчава" DJ Станчо.

Министърът обикаля дегизирана къмпинзите и лично маха звезди на ресторанти. 

Депутатът изнудва за суджук, понякога за филе "Елена".

Истинска простотия."

Radoslav Stoyanov написа иронично: · 

Аз подкрепям действията на Валерката. Те имат потенциала да политизират едни иначе политически апатични или недобре ориентирани прослойки на обществото ни, като клиентелата на "Бедрум" и "Какао Бийч". Човек трябва да може да си извлече поука от тези събития за изборите, които прави в живота си, както и за последствията от тези избори. Надявам се "пострадалите" да медитират малко върху въпроса как този човек има тази власт и какво да направим, за да не се повтаря това.
Браво Валери! Ашколсун!

Теодор Михайлов - известен с политическите си колажи в мрежата, предупреди: "Един ден Валери ще дойде и у вас".

Теодор Михайлов

"Валери пак се е вихрил тази нощ. Един ден Валери ще дойде и у вас. Валери ще дойде и у нас.

Валери ще се дърви на по-слабите, докато по-слабите не осъзнаят, че силата е в тях, а не в чичак пазен от полиция и НСО, който иска да се направи на силен, биейки по по-слабите. Защото по-силните той ухажва. Защото по-силните могат да го приключат за миг. Пред тях той е плах и бледен.

Все пак Валери бие баби на границата. Баби... Валери. Бие. Баби. За него измет е комплимент. Затова няма да го нарека така. Пожелавам му само дълбоко забвение и повик за повръщане във всеки, който някога чуе името му.

Началото на края на Валери. В което всъщност има нещо хубаво. Дано е много скоро. Дано!"

Tatiana Christy написа: 

"Целонощният шум от плажните заведения-- особено в Слънчев бряг и Созопол-- е терор, убиващ рейтинга на тези курорти като цивилизовани дестинации, необитавани от примитивни маймуни. Има наредби срещу шума, закон за опазване на обществения наред, които би трябвало да активират заспалите служби –като се започне с полиция и се мине през актове и глоби, до прокуратура и съд и затваряне на съответното заведение при неспазане на закона. С други думи държавните институции трябва да се задействат сами, за да изкореняват тези и подобни безобразия.

И НЕ Е РАБОТА НА МИНИСТРИ и вицепремиери (чийто ресор дори не е МВР) да влизат в дискотеки и да се правят на Рабмо с диджеите, като им вземат лаптопите! Нито е работа на министърки на туризма да се навират в палатки на къмпингуващи да търсят нещо, което никой не разбра какво е всъщност, както и не е работа на премиера да се занимава с такса „празни столове.”

Така всичките тия льольовци доказват, че няма работеща държава и работещи институции. Това показва, че тези хора нямат никаква представа какво значи работеща държава. Тези така наречени политици са едни хора, събрани от кол и въже от гори и паланки, с отрицателен капацитет и възможност да създават работеща държава. Жалка, клета работа е това и голям срам за нас."

Борис Бончев, член на "Музикаутор", собственик на студио и звукоинженер, нарече случващото се "микромениджмънт - едно от най-вредните неща в управлението на една по-голяма икономическа единица":

Boris Bonchev преди 18 часа · 

"Преди два дни премиерът се занима лично със заведение, което надписало сметка с продукт/услуга, която я няма в менюто. Онзи ден министър инспектира къмпинг, а вчера вицепремиер арестува ди-джей.

Дори това да е ди-джей Станчо, все-пак става въпрос за вицепремиер...

Тезата за евтин ПР дори не ми се струва убедителна. Това на корпоративен език се нарича микро мениджмънт и е едно от най-вредните неща в управлението на една по-голяма икономическа единица - било фирма или държава. Поне така е написано във всички книги за управление, които съм чел.

Ако тези хора нямат капацитета да взимат информирани решения за това как да изпълняват задълженията си, нямат ли съветници? Всъщност и да се обградиш с правилните хора, които да си вършат работата, а не само да ти лижат задника, явно не е много лесна работа за нашите т.нар. избраници."