"Лудогорец" официално съобщи, че Димитър Димитров-Херо е назначен за старши-треньор на отбора. Бургазлията, който доскоро бе наставник на казахстанския "Иртиш", наследява подалия оставка Георги Дерменджиев.

Херо ще бъде представен в понеделник на пресконференция в 13:30 часа, а вечерта ще направи първа тренировка с шампионите.

Неговият дебют начело на "орлите" ще е в плейофа за груповата фаза на Лига Европа срещу литовския "Судува" в четвъртък в Разград. 

Водени от един от помощниците на Георги Дерменджиев - Петко Петков, "лудогорци" биха "Верея" с 3:1 в мач от петия кръг на Първа лига.

Роденият през 1959 г. в Бургас Димитър Димитров започва кариерата си на треньор в "Нефтохимик" през 1985 г., където 12 години води различни формации. През 1997 г. поема "Литекс", а година по-късно е назначен за национален селекционер на България. Именно под негово ръководство "лъвовете" постигат един от най-престижните резултати в периода - 0:0 срещу Англия на "Уембли" в европейска квалификация на 10 октомври 1998 г.

След като напуска националния отбор, Димитър Димитров се връща в "Литекс", а след това води "Левски", "Велбъжд" (Кюстендил), "Локомотив" (Пд) и "Нафтекс". Шампион на България с "оранжевите" и "сините".

Първият чуждестранен отбор на треньора е "Ал Насър" от Саудитска Арабия. Димитров остава в азиатския тим година. След като напуска през 2005 г. той се връща в България, където поема "Черноморец" (Бургас). През 2009 г. Димитър Димитров отново става наставник в чужбина, след като е назначен в руския "Амкар" (Перм), с който участва в турнира Лига Европа. След това Димитров се връща в Саудитска Арамия, където води "Кадисия" сезон и половина.

През 2011 г. Димитров пак става треньор на "Черноморец" (Бургас), където остава до 2014 г. От 2015 г. доскоро Херо бе наставник на казахстанския "Иртиш" (Павлодар), с който това лято участва в квалификациите на Лига Европа и отстрани българския "Дунав".