Димитър Бербатов ще продължи кариерата си в индийския клуб от местната "Суперлига" - "Керала Бластърс", съобщи бТВ, цитирайки manoramaonline.com. Официалното обявяване на сделката трябва да стане в следващите един-два дни, твърди още изданието.

"Керала Бластърс" е създаден през 2014 г. и се подготвя за своето четвърто участие в индийската "Суперлига". От новия сезон отборите в страната ще играят през есента и пролетта и ще имат право на шестима чужденци, а "Керала" до момента е регистрирала трима. Това са канадският нападател Йън Хюм, сърбинът Неманя Лакич-Пешич и ганайският полузащитник Кураж Пекусън. Старши треньор е холандският специалист Рене Мюленстийн, а през миналата година "Керала" загуби финала за титлата от "Атлетико де Колката" (Калкута).

През новия сезон първенството ще бъде с 10 отбора, след като нови два клуба бяха приети в Лигата.

36-годишният Бербатов е без отбор повече от една година, след като разтрогна договора си с ПАОК (Солун). Пред него имаше няколко възможности през този период да продължи кариерата си, но така или иначе до сделка не се стигна. За последно той тренираше с "Берое", но двете страни не подписаха договор.

За интерес към българина се заговори и от страна на френския елитен "Монпелие", но информациите останаха само на ниво слухове.