Мъж, жена и две деца са четиримата загинали при тежък инцидент на пътя Плевен - Ловеч малко след село Брестовец. 

Сигналът за катастрофата е получен минути преди 15 часа, съобщи МВР. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и центъра за спешна медицинска помощ.

По първоначални данни, на второкласен път II-35, малко след село Брестовец лек автомобил с плевенска регистрация, движещ се в посока Плевен, е загубил контрол над управлението и се е ударил челно в автобус с пловдивска регистрация, пътувал в посока Ловеч. Вследствие на инцидента на място са починали четирима души, пътували в леката кола.

Според бТВ става въпрос за мъж, жена и две деца.

Вероятно се касае за прилошаване на шофьора или за заспиване. Причината не е неправилно изпреварване или друго нарушаване на правилата за движение, казва комисар Красимир Начев, директор на ОДМВР-Плевен, цитиран от телевизията.

"Нe e типичният случай - на безумно шофиране и рискови маневри, несъобразени скорости. По всички данни на свидетели, касае се за нещастен случай. Знае ли човек, може да му е прилошало, може да е получил инфаркт или инсулт на волана, защото изведнъж се отделя автомобилът от колоната, в която пътуват, и влиза в насрещното", казва комисар Начев.

Няма пострадали пътници от автобуса.

Движението в участъка на инцидента се регулира от полицейски екипи. На място се извършва оглед, допълват от полицията.

9-годишно момиче и 58-годишна жена загинаха, а мъж е в тежко състояние след катастрофа при разклона за село Дибич на пътя Шумен-Карнобат.

Първо бе съобщено за двама загинали при сблъсък на три коли на пътя София – Варна в района на ловешкото село Микре около 15:25 ч. Според очевидци причината е неправилно изпреварване. За съжаление, и тук сред жертвите е дете - починалите са 30-годишна руска гражданка и 3-годишното й дете. После обаче почина и мъжът.

Пътят бе затворен и в двете посоки.

При друга катастрофа на АМ "Тракия" са пострадали дете на 1 годинка и две жени съобщават от МВР. Детето е в "Пирогов".

В София пък кола се удари в автобус на градския транспорт в близост до метростанция "Обеля". Инцидентът е станал около 11.30 ч. В автомобила са били момче на 20 г. и момиче на 19 г. - момчето, което е карало, е в тежко състояние.