Пет мача наказание от дисциплинарната комисия на Испанската футболна федерация отнесе Кристиано Роналдо, който побутна съдията Рикардо де Бургос Бенгоечеа по време на първия мач за Суперкупата на Испания между "Барселона" и "Реал" (Мадрид) късно снощи на "Камп Ноу".

Още снощи стана ясно, че го грозят между 4 и 12 срещи.

Шампионите спечелиха с 3:1 като гости, а португалецът заби запомнящ се гол в 80-ата минута, но още в 82-рата бе изгонен заради втори жълт картон. Бесен от решението на Бенгоечеа, носителят на "Златната топка" го докосна и блъсна леко, след което се отправи към съблекалнята.

В дисциплинарния правилник на испанската футболна федерация е записано, че според тежестта на провинението санкцията за такава проява е минимум 4 срещи. Роналдо е санкциониран за 1 мач заради червени картон и още 4 заради постъпката.

"След като беше показан червен картон, футболистът ме бутна леко в знак на несъгласие с моето решение", така Бенгоечеа е описал случката в доклада си от първото дерби за Суперкупата.

Така Кристиано няма да е на линия за реванша на "Бернабеу" в сряда и за първите четири кръга от новия сезон на Ла Лига.

№ 7 видя жълтия картон в 80-ата, тъй като съблече фланелката си, хвърли я на земята и после демонстративно показа на публиката, имитирайки радостта на Лео Меси след гол в Мадрид през миналата пролет, когато Барса спечели с 3:2.

Около 120 секунди по-късно Кристиано опита да симулира дузпа в наказателното поле на домакините, поради което съдията реши да го санкционира още веднъж. В 90-ата "Реал" вкара трети гол и грабна убедителна победа срещу големия си съперник.