Димитър Димитров даде първата си пресконференция като старши-треньор на "Лудогорец". Херо наследи на поста Георги Дерменджиев, който напусна през миналата седмица след загубата от "Ботев" (Пловдив) в мача за Суперкупата в Бургас.

Специалистът, който доскоро тренираше казахстанския "Иртиш" (Павлодар), отказа да разкрие кога и как е водил преговори с ръководството на "орлите". Той все пак каза, че още през 2012 г. е можел да стане наставник на "зелените", но тогава се е разминал с клуба.

Сега се появиха информации, че Димитров е бил потърсен още преди оставката на Дерменджиев, но той отказа да ги опровергае или потвърди.

"Изповядвам същата философия, каквато изповядва и "Лудогорец", неслучайно съм фен на "Барселона", каза Димитров. - И тя ще бъде запазена. Това се отнася също за стила и начина на игра. На този етап няма да правя големи промени, тъй като селекцията е направена и подготовката е минала. Ще опитам само да внеса леки корекции в организацията на играта, там, където има дисбаланс. Може да направим трансфери, най-малкото всеки един отбор се нуждае от освежаване. Но ще търсим качество, няма да купуваме футболисти на всяка цена."

Херо заедно със спортния директор и отговорник за трансферите Методи Томанов.

"Като треньор съм болезнено амбициозен и до известна степен педантичен. Но не съм деспот и очаквам бързо да намеря общ език с футболистите. Целите на клуба съвпадат с моите. Първата е да влезем в групите на Лига Европа, след което, разбира се, ще гоним защита на шампионската титла. Летвата тук е вдигната високо и са създадени най-добрите условия за работа. Наясно съм къде се озовах - в 6-кратен шампион на България и участник в Шампионската лига. Искам да сме максимално близо до нашите фенове и да ги радваме с играта си. Публиката ни е интелигентна", добави бургазлията.

Той призна, че вече е разузнавал "Судува", срещу който ще се изправи в четвъртък в първи плейоф за попадане в групите на Лига Европа. В тима на литовците дори играе футболист на Херо от "Иртиш".

В "Лудогорец" ще му помагат дългогодишният асистент Петър Колев и Георги Чиликов, който напусна поста старши-треньор на "Оборище" (Панагюрище), за да бъде в щаба на Димитров.