"Топжурналистът Васил Иванов се присъединява към екипа на Канал 3. Разследващият журналист, който има стотици горещи репортажи и предавания в дългата си практика, ще продължи да задава неудобни въпроси, да преследва самозабравили се управници, чиновници и бизнесмени, които нарушават закона, злоупотребяват с власт и забогатяват на гърба на обикновения човек." 

Това пишат от телевизията, която е част от официалното изсветляване на портфейла на Делян Пеевски, когато миналата година се оказа, че няма само един опел.

„Канал 3 покани Васил Иванов в екипа си, защото той е един от най-силните разследващи журналисти в България. Тук той ще има пълната свобода да работи. Да разкрива злоупотреби и да се опитва да промени съдбата на хората, които страдат от тях. Подаваме ръка на Васил в момент, в който много други медии се уплашиха да го направят. За кадърните журналисти, за тези, които търсят истината, не трябва да има прегради да работят“, казва в официално съобщение и управителят на Канал 3 Ива Стоянова.

Васил Иванов обеща "само истината" в официалната телевизия на Пеевски:

"От септември разследванията и репортажите ми вече може да гледате по Канал 3. Там продължавам по същия начин, по който работя над 20 години - само истината и никакви компромиси със съвестта си. Приципи, които ме накараха през април да напусна Нова телевизия."

Васил отговаря във фейсбук и на множеството напомняния - че Канал 3 е официалната телевизия на Пеевски, с уговорката, че когато останал без работа, откъдето го били поканили, все са си оттеглили офертите, а само от Канал 3 си удържали на думата.

"Отивам да правя разследвания, точно както съм ги правил и досега. Без компромис, независимо за кого е дошъл сигнал. И ако някой ми налага цензура, както стана в Нова тв., вече показах какво правя - тръгвам си. И още: от всички места, на които ме бяха поканили си отмениха поканите в рамките на 1 ден. Медии и продукции, славещи се като независими. Приятели от тези места, които ми звъннаха с неудобство да ми кажат, че поканите им отпадат ми обясниха, че "съветът" идва от "най-високо място". Та затова не съм в тези "независими" медии и продукции.

Само Канал 3 и шефката им Ива Стоянова явно имаха мъжеството да поемат риска и да ме поканят да работя при тях. Естествено при моите условия - без цензура и компромиси..."

В петък Нова тв съобщи лаконично, че се разделя с досегашната шефка на новините Дарина Сарелска. Васил Иванов обвини именно нея в цензура, когато напусна медията.

Сарелска пък тогава го нарече "развалина от зависимости".